tiistai 24. tammikuuta 2017

Shire asiakaskäytössä

  Edellisen postauksen jälkeen olen saanut useampiakin kyselyjä, onko shire tulossa asiakaskäyttöön ja kuinka sitä siinä voi käyttää. Enpä tullut ajatelleeksi tätä aspektia edellistä postausta kirjoittaessani, joten HYVÄ KUN KYSYITTE!

(Täytän postauksen eilisillä ratsastuskuvilla. Vanha heppakaverini kävi liikuttamassa hevosen)

  Asiakaskäytöllä tässä tarkoitetaan erityisryhmien ratsastajia, joka on itselleni se ensisijainen kohderyhmä. Taitaa olla melko selvää, että avustajien kannalta shiren kokoinen hevonen on lähestulkoon mahdoton (mikäli avustajien oma pituus ei huitele siinä kahden ja puolen metrin paikkeilla...), joten kiinnipitämistä ja jatkuvaa avustusta tarvitsevien ratsastajien ei kannata edes haaveilla selkään pääsystä, valitettavasti.



  Shirellä ratsastaakseen täytyy pystyä hallitsemaan vartalonsa ja tasapainonsa, sekä suoriutua ratsastamisesta ilman vierelläkulkijaa. Taluttajan käyttöön hevosen koko ei vaikuta.

  Selkään menoa ja poistumista varten tarvitaan vain tarpeeksi korkea ramppi. Tämän kokoluokan hevosen pystyy ihan samoin tavoin kun muutkin hevoset totuttamaan ramppityöskentelyyn ja paikallaan seisomiseen :)


  Sen sijaan kärryhevosena shire on aivan loistava! Jos ja kun lukaisit edellisen postauksen, niin shire vetää raskaitakin kuormia (paljonko se maailmanennätys olikaan; 45 tonnia!) ja kun hankkii tarpeeksi suuret kärryt, niin tällä vetää kimppakyytejäkin. Itseasiassa mulla vähän siintelee haaveissa kärryt, joihin voisi "lastata" myös pyörätuolin... Se olisi aivan mahtavaa, mutta vaatii toki tuunaamista ja erittäin tarkkaa suunnittelua turvallisuuden osalta.


  Maastakäsittelyssä tämä on aivan loistava! Ainoastaan jos tämän koko herättää ylitsepääsemätöntä pelkoa asiakkaassa, käyttö on mahdotonta. Mutta mietipä mikä itsetunnollinen boosti tämän käsittelystä on mahdollista saada aikaiseksi - lähes tuhat kiloinen järkäle kuuntelee sinua ja tekee mitä sinä tahdot.

  Itse siis näen shiren mahdollisuudet kärryajeluissa ja maastakäsittelyssä. Rajoituksin ratsastuskäytössä. Ratsastuskäytössä näen shiren ideaalisena miehillä, jotka ovat rohkeampia ja kokemuksenhaluisempia kuin naiset (anteeksi karkea yleistys) sekä ihan tavisratsastajilla.


  Muuten, taitaa olla shirelle rotuna luontaista tietynlainen arvokkuus ja omanarvontunto. Tallissa asuvista hevosista tämä oli ainoa, jonka kanssa jouduin tekemään oikein töitä herättääkseni sen luontaisen kiinnostuksen minuun :D Ensimmäiset päivät tämä jättiläinen vain vilkaisi meikäläistä -"ai tommonen" - ja jatkoi syömistä/lepäilyä tai mitä ikinä nyt olikaan tekemässä. Muut tulivat haistelemaan ja tutustumaan, mutta tämä herra ei viitsinyt vaivautua. Semmoinen "tule sinä vuori Muhammedin luo, kun Muhammed ei nyt viitsi tulla itse". Oikeasti tämä kaveri on seurallinen ja touhuaa mielellään ihmisen kanssa, mutta on ilmeisesti sen verran "aatelinen", ettei anna sitä ilmaiseksi. Ja kun mietin sitä, niin se on oikeastaan hyväkin. Tämän kanssa kontaktia ei saa kaupan päälle, vaan joudutaan oikeasti miettimään asiakkaankin kanssa kuinka saadaan hevosen mielenkiinto herätettyä. Kun muut tallin muut hevoset tulevat tekemättä mitään, on erittäin hyvä että on yksi tälläinenkin, jonka kanssa voidaan oikeasti harjoitella hevostaitoja syvällisemmin.

  Mielikuvana mulle tulee silmiin valtaistuimellaan istuva kuningas. Jos sulla on kunkulle asiaa, ni sä menet kunkun luokse. Sitävastoin jos haluat kunkun lähtevän valtaistuimeltaan sun luo, niin sulla on oikeasti oltava jotain todella kunkkua kiinnostavaa, jotta hänen korkeutensa paikaltaan lähtee.



                                                        (Ja sieltä se tulee <3)

  Olen saanut vasta pintaraapaisun tästä jättiläisestä, mutta se pinta on hyvä ja mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea sisältä vielä paljastuukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit