perjantai 15. heinäkuuta 2016

Apuvälineitä

  Huomasin aivan järkyttävän suuren mokan! En ole luonut tunnistetta ollenkaan ratsastuksen apuvälineille! Korjasin asian, ja nopealla vilkaisulla lisäsin tunnisteen teksteihin, joissa on jotain apuvälineistä (katson tarkemmin kun ehdin ja jaksan). Nyt löydät kaikki apuvälinepostaukset kirjoittamalla hakukenttään (oikealla) ratsastuksen apuväline tai hakemalla suoraan tunnisteista (oikealla ihan viimeisenä kun skrollaat alaspäin).

  Viikonloppuna me otettiin vähän uusia kuvia SRL:n sivuille. Eräs meistä toi esiin paremman tavan laittaa kumilenkit jalkaan (kiitos sinne mistä keksintö on alunperin lähtöisin!), kuin tällä hetkellä sivuilla näkyvä esimerkki (jossa siis lenkki tulee kantapään takaa. Ei kuulemma auta jalan pysymisessä jalustimessa. Kuva löytyy ainakin tästä postauksesta. Skrollaa ihan tekstin loppuun).
  Ystäväni tekemä opetusvideo kumpparin asentamisesta :)  Eräältä ratsastajalta löytyi mutkaraippa, ja sain ystävällisesti testata sitä sunnuntain tunnilla. Raipan tarkoituksenahan on se, ettei sun tarvitse raippaa käyttäessäsi tehdä kädellä yhtä suurta liikettä, kun raippa on valmiiksi lähempänä hevosen kylkeä.
  Huomasin, että minä en tällä hetkellä hyödy mutkaraipasta. En huomannut juuri mitään eroa sen käytössä, tai oikeastaan koin jopa etten saanut napautusta yhtä teräväksi kuin taviskepillä. Mutta esimerkiksi kyseisen mallikappaleen käyttäjä kokee hyötyvänsä siitä selvästi. Kuuluu kategoriaan "kokeile itse".

  Erikoissatulan kanssa kävi sellainen pieni moka, että unohdin kokeilla sitä käytännössä! Oikeasti. Minä en muistanut eikä satulan omistajakaan muistanut. Varmaan koska ollaan molemmat mäsänä ja muisti on välillä mitä on. Siitä oli moneen otteeseen puhetta, mutta silti lahopäät unohteli jatkuvasti. Sain kuitenkin kuvan napattua.


  Siinä on istuimella syvyyttä enemmän kuin tavissatulassa. Joskus oli kilpailusäännöissä kohta, jossa määriteltiin kuinka syvä istuin saa enintään olla, mutta nyt en enää löytänyt kyseistä määritelmää, joten se on ilmeisesti poistettu *peukku*.

  Yksi kuvauskohde oli vielä ohjassa oleva lenkki. Sitä esitteli Minna Bode / Hoonika.
  Nostan tähän vielä yhden asian esiin, joka voidaan ajatella apuvälineenä tai sitten ei. Ihan kuinka itse tykkää. En tiedä kiinnittikö kukaan huomiota ratsastuspilatespostauksessa pukin päällä olevaan satulaan? Tai paremminkin sen polvitukiin. Jos mulla joskus on vielä oma hevosvoima, niin mä haluuuun satulan, jossa on tollaiset extraisot polvituet <3

  Tässä oli taas jotain tähän lähtöön. Joskus, jos ja kun tätä matskua alkaa olemaan enemmänkin, niin koitan koota nämä kaikki samalle sivulle omaan osioonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit