maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viilennysliivin tuotearvio

  Olen koekäyttänyt viilennysliiviäni reilun kuukauden verran taekwon-do -tunneilla (joissa sitä enimmäkseen tällä hetkellä tarvitsen). Tärkein kysymys tässä on ollut se, että auttaako se. Kyllä, oikein sijoitettuna ja käytettynä se helpottaa jonkin verran mun oloa.

http://hmwithhm.blogspot.fi/2016/02/cooling-vest.html

  Tämän liivimallin miinukset:

  Tämä on ehdottomasti vain kesäkäyttöön ulkona käytettäessä (esim. ratsastaessa). Läpi vuoden tämä menee sisäkäytössä kylläkin. Ja syy siihen on se, että liivi jää kosteaksi pinnalta, joten en missään nimessä löisi märkää liiviä iholle ja vaatteiden alle talvipakkasella. Tämä oli kieltämättä lievä pettymys, koska sitä ei suoranaisesti mainittu tuoteselosteessa.

  Aluksi sijoitin liivin ohuen topin päälle (juurikin tätä märän tunnetta eliminoidakseni. Lisäksi saan kylmästä "sähköiskuja" jalkoihin, joten en uskaltanut oikeastaan edes koittaa tuleeko niitä myös keskivartalon alueelta) ja taekwon-do -puvun alle. Teho oli melko minimaalinen. Niinpä oli pakko uskaltaa koittaa liiviä suoraan ihoa vasten. Ja niin se toimi selvästi paremmin! Varsinkin se alkuviileys on aivan mahtava ja tuntuu heti siltä, että nyt lähtee kunnon reenit! Kesähelteillä liiviä on myös helppo kastella aina uudestaan, jolloin viileys pysyy paremmin. Liivin kuivahtaessa on viilennystehokin heikompi.

  Toinen miinus ei varsinaisesti ole liivimallin vika, koska itse sen valitsin, mutta näin jälkiviisaana voisin sanoa, että mua hyödyttäisi vielä enemmän peittävämpi malli. Tosin pystyn sitä hieman kompensoimaan irtohihoilla (käyttämällä ne vaikka pakkasen kautta ennen käyttöä).

  Loppuarviona sanoisin, että liivi on todella perusmalli eikä palvele hardcore-liikkujia. Itse en sellaisiin lukeudu, joten saan siitä kyllä hyödyn tälläkin käytöllä. Mutta jos voisin, sijoittaisin parempaan ja kalliimpaan malliin. Tämä kelpaa, mutta ei ole toimivin mahdollinen.

  Viilennysliivejä maailmalta löydät laittamalla Googlen kuvahakuun "Cooling vest".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit