keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Airan luennolla

  Maanantai-iltana hilasin arseni Aira Toivolan luennolle, aiheena Ratsastajan ryhti, toimiva istunta ja apujen käyttö. Lähinnä syy hilautumiseen oli motivoida itseäni palaamaan takaisin asiaan, jonka ajaminen lihasmuistiin on rehellisesti sanoen HIUKKAPIKKASEN jäänyt... Tällä hetkellä en käy tunneilla missään, joten sinänsä ajankohtainen ei aihe ole. Eikä toisaalta se tuntiratsastus siihen juuri autakaan. Minä ainakaan en pysty enää tänä päivänä suorittamaan montaa asiaa samanaikaisesti, joten tunnilla tehtävän tekeminen ja "uuden" istunnan miettiminen on täysin mahdotonta. Mielummin ajaisin "uutta" istuntaa aluksi sisään ihan toisella ajalla kuin ratsastustunnilla ja pikkuhiljaa muistijäljen jäädessä pyrkisin ottamaan istunnan huomioimista mukaan myös tunnille.

  Suokkiruunalla käydessäni on istuminen viimeinen asia mikä on mielessä! Näillä ratsastuskerroilla haluan vain ja ainoastaan täyden fyysisen ja psyykkisen hyödyn maastoilemalla ilman satulaa ja humputellen ne askellajit, jotka sattuvat sen päivän olosuhteissa onnistumaan. Ja silloin on aivan sama vaikka seisoisin selässä päälläni! Tai no, oikeastaan haluan rentouttaa lonkankoukistajia ja muutenkin välillä taekwon-do -treenin jälkeen huutavia reisiä. Voin vakuuttaa, että kun edellisenä päivänä potkit puolitoistatuntia yoppareita ja dollareita aina vaan uudestaan ja uudestaan, niin lonkankoukistajat vaikertaa. On hyvä päästä iskemään vastapalloon hevosen lämmön ja liikkeen voimin. Tekee oikeasti todella hyvää!!

  Jossain kohtaa kun ehdin, jaksan ja blaa blaa, vien itseni kyllä ihan ratsitunnillekin. Ensimmäisenä suuntaan erään mulle jo nuoruusvuosina paljon tunteja pitäneen opettajan silmän alle. Sen pidemmälle en ole vielä suunnitellut. Toisaalta houkuttaisi käydä kokeilemassa alta pois se yksi ykköstason vammaisratsastusrata ensi vuoden aikana ja jos se tuntuu hyvältä, niin voisi kokeilla mitä luokituksessa sanotaan. Tai sitten vaihdan lännenratsastukseen ;)

  Tänään olin neuropsykologisissa testeissä kokeilemassa kolisevatko ne kaksi ainoaa minimaalisen pientä aivosoluani koskaan yhteen. Taisivat ne pariin otteeseen kopsahtaa, koska kokonaisuutena testit menivät tällä kertaa paremmin kuin kolme vuotta sitten. Lisäksi mielialatesteistä tuli rutkasti vähäisemmät pisteet kuin viimeksi (eli parempi tulos. Mitä vähemmän pisteitä, sen parempi). Selitin sen yhdellä sanalla neuropsykologille: hevoset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit