tiistai 23. tammikuuta 2018

Pitäähän sitä itsekin kokeilla!

  Ohjat, joita olen testannut kahdella asiakkaallani, ja molemmat ovat antaneet niille arvosanaksi 6/5. En voinut siis vastustaa kiusausta kokeilla, mistä ohjissa oikein on kysymys. Niinpä päätin spontaanisti laittaa ne tunnille, jonka kävin ratsastamassa eilen.


  Kysymyksessä siis toistaiseksi DIY siirrettävällä lenkillä olevat ohjat. (Kuvassa Blondin kaulalla hieman hämäävästi myös sen omat ohjat.) Estepainotteiselle ryhmälle sattui koulutunti, joten ei tarvinnut erikseen pohtia sopivatko lenkit myös hyppäämiseen.  (Illalla löysin kyllä kuvia, joissa näitä käytetään myös esteratsastuksessa.)

  Hieman totuttelua vaatii uusi ote ohjasta, mutta uskon sen olevan täysin tottumiskysymys! Koska olen itse nämä lenkkejä lukuunottamatta tehnyt, niin reikäväli 4 cm sai välillä itseni tunnustelemaan olisiko 2 cm sittenkin parempi (jolloin pystyisi lähestulkoon täydellisesti säätämään tuntumaa hevosen suuhun). Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että se menee jo hifistelyn puolelle (eli kokeneemmille ratsastajille) ja tämä 4 cm taitaa riittää ihan hyvin perustarpeisiin. Lisäksi myös itselläni on sen verran ongelmaa käsien kanssa, että sopivan tuntuman löytäminen on yhä työn alla - varsinkin kun käsi lähettää välillä väärää signaalia aivoille siitä.

  Hämmentäväksi koin kuitenkin sen, että oikeaan kierrokseen ratsastaessa (ainakin Blondin kanssa) mulla oli oikea ohja yhden reiän lyhyemmällä kuin vasen. Toiseen suuntaan olivat samoissa rei´issä. En ehtinyt enkä jaksanut siinä tilanteessa jäädä tätä sen enempää tutkiskelemaan (että oliko perimmäinen syy itsessäni vai vaikuttiko hevonenkin siihen jotenkin).  Nimittäin samanaikaisesti kokeilussa oli toinenkin jatkokehittelyä kaipaava tuote. Ykkössyy oli testata laukaisumekanismia ja sen toimivuutta, mutta kakkossyynä tunnustelin kuitenkin pystyisikö tätä käyttämään myös tietyillä asiakkailla muutenkin. Joitain muutoksia salaperäisesti nimellä "tuote" liikkuvaan vekottimeen täytyy tehdä (mm. jotain joustavaa materiaalia selän taakse nahkapätkien väliin suojelemaan ratsastajan fysiikkaa äkkitilanteissa), mutta sillä saattaa olla oma kohderyhmänsä. Tai sitten ei. Sen näkee vasta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti