keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Cooling vest

  Nyt mä sen sitten tilasin. Ei tämä ole kuin neljäs vuosi kun olen jahkannut sen tilaamista, mutta nyt tuli sietokyvyn raja vastaan. Nimittäin eilinen tkd-reeni oli "from hell". Meillä oli täysi kisavarustus päällä (tosin kypärän heivasin heti alkumetreillä, koska viikatemies vaani nurkan takana - tosin se taisi tuoda vain katu-uskottavuutta lisää, kun äijät tykitti meneen kypärät päässä ja meikä ainoana hameväen edustajana paljain päin). Ja ne kamat on kuumat!! Tein lämpöhalvausta siellä sisällä ja tajusin, että nyt se liivi on hankittava. Jos ja kun aion tätä harrastusta jatkaa. Eikä se huonoa ratsastaessakaan tee. Saati sitten kesäkuumalla avustamisessa ja taluttamisessa.

  Joten naputtelin tilauksen menemään. Suomesta saa tällä hetkellä vain yhtä liiviä, ja se on luvalla sanoen erittäin karmean näköinen rätti. Ei sillä ulkonäöllä tosin hirveesti väliä ole, mutta näppäränä naisena päätin katsoa mitä ulkomaailma tarjoaa suht samalla hinnalla.

  Löysin aivan mahtavia liivejä! Tosin hinta oli kaikissa yhtä mahtava ja koska tämä on mun ensimmäinen viilennysliivi eikä ole mitään kokemuksia niistä, halusin mielummin jonkun edullisemman mallin.


   Valitsin ylläolevan mallin. Nettisivuilta ei aivan auennut millainen viilennysjärjestelmä siinä on (Suomesta saatavassa on viilennyskiteet). Mutta veteen se upotetaan tietyksi aikaa, puristellaan kuivaksi ja viilennys kestää 8h kerrallaan. Viilennyskiteet pitävät viileyden jopa 5 päivää, mutta liivin "valmistelu" on paljon työläämpää. Haluan mahdollisimman helpon ja yksinkertaisen, joka kuitenkin toimii.

  Ensin tulen testaamaan sitä taekwon-don parissa, ja ilmojen lämmetessä sitten myös tallilla. Toivottavasti se wörkkii. Kerron sitten kun se on saapunut ja testattu. :)


  Ja liiveistä kun puhutaan, löysin Viljar Shopista erittäin mielenkiintoisen uutuuden: Air täyttyvä takki
  Tommoisen mä kelpuuttaisin päälleni. Olen itse ratsastanut ikäni turvaliivittömänä (lähinnä koska sellaisia ei ollut silloin aikanaan edes saatavana). Kerran viimeisen hevoseni aikana hankin jonkun lätkyttimen itselleni maastoesteille, kokeilin kerran ja se lensi takaisin myyntiin samantien. En pystynyt sen kanssa toimimaan ollenkaan! Huomatkaa, että tuolloinkin esim. palaturvaliivejä oli käytössä vain kenttäratsastajilla (ja varakkailla tuntiratsastajilla ;) ), joten mun oli joku ihan perusmalli. 

 Nykyään on ns. paukkuliivejäkin esim. tämä, joka siis täyttyy vasta jos putoaa hevosen selästä. Mutta hintakin on sen verran suolainen, että jää kyllä hyllyyn... Samoin kuin valitettavasti tuo takki. Jos hinta on alkaen 650e, niin se on vähän liikaa työelämästä poissaolevalle perheelliselle ihmiselle. Mutta jään seuraamaan hintakehitystä ja veikkauksen pelitiliä ;)


EDIT: Mulla on siis MS-taudin vuoksi heikentynyt lämmönsietokyky. Lämpö tekee mulle huonoa, lämpöhalvausmaisen olon lisättynä fatiikilla. Mun täytyy siis huolehtia ruumiinlämmön pysymisestä tarpeeksi alhaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti