keskiviikko 19. lokakuuta 2016

EA

  En ole aikaisemmassa työelämässäni tarvinnut EA-kortteja, ja viimeisin suoritettu EA1 löytyy lukion jälkeisiltä vuosilta. Nyt kuitenkin vammaisratsastuksen ohjaajaksi valmistuminen vaatii voimassaolevaa EA1-koulutusta, joten marssittiin Kirsin kanssa tunnollisesti suorittamaan se. Varsinaisesti mitään uutta kurssilta ei tullut ja vähän toisaalta harmittaa, että joutuu siitä läpyskästä maksamaan (parkkimaksuineen) n. 140e + kaikki jatkossa tulevat kortin uusimiskoulutukset. Mutta ei auta vinkua, kun säädökset on mitä on.



  Nyt kuitenkin se läpyskä on rahapussissa ja rintalastan alaosa kipeänä. Sekä kouluttajan kehut saatu hyvin sidotusta siteestä. Sanoin, että on tullut hevosten kanssa harjoiteltua ;)

  Rintalasta on sen vuoksi kipeänä (hyvä ettei suorastaan murskana), kun Kirsi vähän harjoitteli meikäläisellä Heimlichin otetta. Vaikka tarkoitus oli vain kevyesti harjoitella, niin mimmihän kiskaisi sitten niin, että jos ei olisi ollut oikeassa kohdassa, niin meikäläisen aamupala olisi ollut tutkittavana lattialla. Meikältä pääsi spontaani ja tuskainen "Hyi saa****!" No, lohduttavaa tietää, että tuskin tukehdun kuoliaaksi Kirsin ollessa maisemissa :D

  Me tehtiin kaikki harjoitukset parityönä tai samassa ryhmässä. Mun mielestä se oli tärkeää, koska työskennellään muutenkin paljon tiiminä ja hätätilanteissa se yhteenhitsautuminen on tärkeää. Kiuruvedellä taas meidät yritetään pitää mahdollisimman kaukana toisistamme, ja siellä se on jopa toivottavaa. Tallilla pääsen jatkuvasti seuraamaan Kirsiä ja saan häneltä palautetta, muualla ollessa haluan saada sitä muilta!

  Hei, nyt muuten tuli valehdeltua!! Olihan siellä jotain uutta. Defibrillaattorin käyttö :) Aina kun on edes yksi uusi asia opittu, on kurssi ollut hyödyllinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit