maanantai 31. lokakuuta 2016

Jiihaa!!

  Tampere goes Western takana. Katja Ståhl oli paikalla ja onkin ehtinyt yön aikana jo kirjoittamaan blogiinsa http://blogit.apu.fi/kavioliitossa30v/kavioliitto-goes-western/ tapahtumasta. Huomatkaa muuten, että "eurooppalainen ratsukko" tarkoittaa Kaisaa ja minua... Ilmeisesti ei siis näytetty kovin vammaisilta, kun meidät on tituleerattu siellä näin.

  Kuvia mulla ei vielä ole tapahtumasta laittaa, mutta pari videon pätkää voin jo jakaa. Ensimmäisessä Kaisa menee ensimmäistä kertaa sillan yli. Se meni just niinkuin olin etukäteen aavistellutkin; ensin tarkastelu ja sitten rohkeasti yli!


 Trail-radan tehtävät olivat peruutusta lukuunottamatta helppoja meille, mutta toisaalta ei tehtykään esimerkiksi laukkaosuutta ollenkaan. Kaisa ei siitä olisi välttämättä kunnialla edes suoriutunut, koska laukat esitetään Trailissa hyvin hitaassa ja kootummassa laukassa. Olisin kuitenkin kokeillut jos olisi pyydetty - mutta ehkä ei haluttu tehdä TRS:n puomeista tulitikkuja ;) Myöskään portin avaamista ei kokeiltu, mutta se johtui todennäköisesti siitä, että se oli ns. oikean käden portti ja kanssani rataa testaavalla toisella ratsukolla vammaisuus kohdistuu nimenomaan oikeaan käteen. Tasa-arvon nimissä siis.

  Pujottelutehtävän ohjeistusta en ymmärtänyt ollenkaan, mutta olin katsonut kuinka Trail-ammattilainen sen ratsasti ja pistelin menemään saman tien. Se oli kuulemma vaikein tie siinä tehtävässä. Tokikin Trailissa siinä lasketaan jotenkin askelmäärät ja mitä vielä, joten tuskin se meni ollenkaan puhtaasti, mutta tie kurvailtiin kuitenkin haastavimman mukaan. Itselle se ei tuntunut ollenkaan haastavalta. On tullut sen verran kurvailtu erilaisia estetehtäviä aikanaan, joten totta puhuen tehtävän haastavuuden on pakko tulla nimenomaan tahdista, temposta, ratsastajan eleettömästä ratsastamisesta yms. (Trailissa ohjat roikkuivat kokoajan ihan löysänä, joten ohjaa ei kääntämisessä käytetty ollenkaan! Minä tosin käytin, joten ihmekös että olikin helpot kurvailut!)


  Yllättäen Kaisastakin lähti vähän jog-maista hölköttelyä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen tottakai siitä lähti! Sitähän se tekee ihan pyytämättäkin alkeis- ja jatkotunneilla ;)

  Portin juuressa olevat hiekkasäkit, sillan ohella, olivat ainoat, jotka hiukan ensin pistivät Kaisan tarkastelemaan varovaisemmin asiaa. Mutta heppa tekee sen ihanteellisesti; pysähtyy ja katsoo, lähestyy itse, pysähtyy ja katsoo, lähestyy itse, haistaa/koskettaa, ja jatkaa matkaansa.


  Ranch Trail -tehtäviä kokeiltiin Erkin kanssa. Video ei kokonaisuudessaan mahdu tänne (niinkuin ei Kaisan Trail-ratakaan), joten joudun sitä pätkimään. Nyt en kuitenkaan ehdi sitä tekemään, joten laitan siitä toisella kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit