sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Heppamessujen saldo

  Tämän vuoden messut on nyt omalta osaltani lusittu. Tärkein anti oli vammaisratsastustoimijoiden tapaaminen, josta sai taas hyviä ideoita ja ajatuksia tulevaisuutta varten. Esityksistä ehdin katsomaan rotuesittelyn ja suokkiorit sekä kiertämään ständit pääpiirteittäin. Pakollinen messuostoskuva täytyy myös päivittää:


  En ostanut mitään. En sitten yhtään mitään. Ei sillä etteikö siellä olisi ollut ostettavaa! Ei vaan ole kelle ostaa ;) Ja itselläni on tällä hetkellä kaikki, mitä akuutisti tarvitsen. Mutta hyvä näin niin ei tarvitse jälkikäteen tuskailla tuhlattujen pelikiekkojen kanssa ;)

  Toiseksi mukavinta oli törmäillä useisiin vanhoihin asiakkaisiin. Oli mukava nähdä, että erityisryhmäläisetkin ovat lähteneet innokkaasti mukaan. Ja - liikuttavaa kyllä - jokainen tapaamistani kyseli mun perään <3

  Oli myös kiva törmäillä vanhoihin ja uudempiinkin tallikavereihin ja -tuttuihin. Kaikkien kanssa en valitettavasti ehtinyt jutella, koska moniin törmäsin niin, että oli juuri juttu meneillään jonkun toisen kanssa eikä siinä ehtinyt kuin hihasta nyppäistä.

  Messuilta matka jatkui suoraan Hevosalan ammattiosasto 609:n kevätkokoukseen. Olen ollut Puuliiton jäsen vuodesta 1999, mutta tähän asti kuulunut Tampereen Puuseppien osastoon. Nyt kuitenkin vaihdoin hevosalan ammattiosaston jäseneksi ja lähdin heti katsastamaan mitä osastolle kuuluu ja kuinka se toimii.


  Olen saanut useammankin tarjouksen työskennellä toiminimellä, mutta toistaiseksi etsin yhäkin ensisijaisesti palkkatyötä - itselleni merkittävistä syistä. Mun on täytynyt puntaroida kumpi painaa vaakakupissa enemmän; palkkatyö muulla kuin hevosalalla vai yrittäjänä toimiminen hevosalalla. Tällä hetkellä valitettavasti kallistun mielummin työskentelemään palkkasuhteessa jollain muulla alalla. Olen myös päättänyt olla lähtemättä päivittämään maatilataloutta hevostalouden perustutkinnoksi. En usko hyötyväni siitä loppupeleissä yhtään mitään, joten mielummin koulutan itseäni lisää joltain toiselta alalta, joka kuitenkin tukee haluani ja mahdollisuuksiani toimia hevosalalla. Näistä lisää myöhemmin, sillä tänä vuonna ei ole enää alkamassa sitä koulutusta, johon haluan mennä.

  Tänään päivystetään lasten kanssa virpojia, käydään äänestämässä ja iltasella käväisen vielä naapurikunnassa pohtimassa yhteistyökuvioita. Epäilen kyllä vahvasti, että sieltäkin tarjotaan vain toiminimihommia, mutta saanpahan mahdollisuuden antaa muutamia vinkkejä, kuinka huomioida esteettömyyttä talliympäristössä. Epäsuorasti työskentelen siis jatkuvasti vammaisten ja erityisryhmien harrastustoiminnan mahdollistamisen eteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti