keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Helmikuun startti

   Heissan liian pitkästä aikaa! Huomasin tuossa, että viimeisestä postauksesta on vierähtänyt aivan liian pitkä aika... Korkaan samalla helmikuun avatuksi myös täällä blogin puolella.

   Viime postauksessa mainitsin simulaattorikeikasta. Käytiin Simolla (ja osa meistä myös oikeilla hevosilla) ja kaikki tuntuivat olevan hyvin tyytyväisiä sunnuntain antiin. Itse en erinäisistä syistä ratsastanut kummallakaan (Simolla tai oikealla hevosella), mutta täytyy kyllä myöntää että tekisi hyvää käydä välillä päivittämässä kahden vuoden takainen istuntatesti... Ehkäpä seuraavalla kerralla.


   Itse olen käynyt kahdesti ratsastamassa tunnilla tässä parin viime viikon aikana. Kummastakaan ei käteen jäänyt oikein mitään - varsinkaan jälkimmäisestä, mutta huomaan saman ilmiön joka kerralla, kun omasta ratsastamisesta tulee taukoa. Tauon koittaessa lähtee pyörä pyörimään taaksepäin niin vinhaa vautia, ettei mukaan ehdi. Tunnit oli kyllä hyviä, hepat oli hyviä, mutta oma tekeminen jämähtää täysin jäihin. Tuntuu, että kaikki palikat ovat täysin leväällään eikä oikein mistään saa otetta :/  Tästä voisikin muotoilla oikein vanhan kansan viisauden:

                                 "Ratsastamisesta ei pidä sinun taukoa pitämän!"


                               

   Ja vaikka nyt onkin ollut ihania, aurinkoisia pakkaspäiviä, niin silti odotan tällä hetkellä talven loppumista. Pakkaset aiheuttavat huomattavan notkahduksen asiakaskäynteihin. Mun pakkasraja on asiakkaan pakkasraja. Vastaan aina samalla tavalla kun sitä kysytään. Toisille jo -5 astetta on liikaa, jollekin vasta -20. Minä en omista pakkasrajaa ollenkaan, joten ratsastaminen tai ratsastamatta jättäminen on täysin asiakkaan omissa käsissä. Kovalla pakkasella tosin ratsastetaan vyöllä ja hyödynnetään hevosen omaa lämpöä sekä hevosta ajatellen tehdään vain käyntihommia. Lisäksi pitää huomioida hevosen mahdollinen "pakkasvirran" keräys eli mahdollista on käyttää vain niitä hevosia, joilla järki pysyy päässä pakkasellakin ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti