maanantai 26. helmikuuta 2018

Vanhan kansan pakkasniksi

  Tässä on viime päivät saatu joko nauttia tai tuskailla, kukin oman mieltymyksensä mukaan, kireämmistä pakkasista. Myös jalustimissa palelevat varpaat saattavat olla jo tulleet tutuksi?

  Tässä teille vanhan kansan vinkki, jota itse olen käyttänyt jo nuoruudessa ja jolle on ollut viime aikoinakin käyttöä.

  Etsi iso villasukka (jolla ei ole käytön jälkeen enää niin väliä...) ja vedä se ratsastussaappaasi päälle. Kyllä, päälle. Se blokkaa tehokkaasti jalustimesta hohtavaa kylmyyttä. Ja toimii! 
  Muista kuitenkin myös lämmitys saappaan sisäpuolella, nimittäin villasukka kengän päällä ei lämmitä sisälle asti ;) Parhaiten ainakin itsellä toimii pelkkä villasukka (tai vaikka kaksikin päällekkäin) suoraan ihoa vasten. Ei siis tavallista sukkaa väliin vaan pelkkää villaa. Nykyisinhän on saatavana kaikkia lämmitettäviä lämpöpohjallisia, mutta niitä en ole koskaan kokeillut. Karvapohjallinen saappaassa on ihan kohtuullisen toimiva, mutta tällä hetkellä itselläni on niiden kanssa sellainen pieni ongelma, että se ei mahdu toisiin saappaisini ollenkaan. Ainoat ratsastussaappaat joihin sellainen mahtuu, lojuvat tällä hetkellä vetoketjurikkoisina telakalla. En ole pitänyt niiden korjaamisen kanssa kiirettä, koska käyttöä ratsisaappaille on tällä hetkellä niin vähän, että pärjäilen kyllä näillä toisillakin.

  Tämän vinkin jaoin siksi, että joka kerta kun lampsin tallille villasukka saappaan päällä vähintään yksi ihminen tulee kysymään "miksi sulla on villasukka saappaan päällä?".

  Villasukka korvautuu toki myös ratsastamalla ilman jalustimia - edes osan tunnista. Ainakin kaikki käyntipätkät, jos muuhun ei tasapaino ja rohkeus vielä riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti