maanantai 17. heinäkuuta 2017

Valkoista voimaa, ruskeaa taituruutta

  Olen niin innoissani siitä, että yhteistyökumppaneiden avulla - kunhan saadaan käytännön järjestelyt selviteltyä - mulla on mahdollisuus tarjota vammais- ja erityisryhmien ratsastajille lännenratsastuksen kokeilumahdollisuutta! Lännenratsastus oikeilla varusteilla ja lännenavuille koulutetulla hevosella on jotain ihan muuta kuin perinteinen enkkutyyli.

 Vanhempaa postausta omasta kokeilukerrasta täällä

  Kävin viime viikolla sekä tutustumassa valkoiseen paint-prinsessaan, että tekemässä koeratsastuksen aidon vammaisen ( :D Apua mun ilmaisujani!!) kanssa ruskealla konkaritaiturilla.


   Naantalin aurinkomainen hymy kyllä kertoi selkeästi mitä mieltä ratsastaja asiasta oli, mutta pyysin kuitenkin vielä kuvailemaan kokemustaan omin sanoin:

"Lännenratsastuksen hevosilla on nöyryyttä ja kuuliaisuutta. Hevosilla on matalat, helpot liikkeet istua. Lännenhevosille annettavat avut on yksinkertaisia ja selkeitä, monesti ääniavut riittävät. Lännensatula on vakaa ja mukava istua, ohjasote on löyhä - mennään pitkin ohjin. Vammaisratsastajalle tämä on ehdoton elämys, mahdollisuus ja kokemus toimia hevosen kanssa. Suosittelen!!   Niin muuten suosittelen minäkin. Itselleni ainakin jää joka kerta päällimmäiseksi tunne, että tässä saa unohtaa kaiken aiemmin oppimansa enkkupuolelta ja heittäytyä mukaan johonkin ihan uuteen ja mielenkiintoiseen.

  Ruskealla taiturilla voi päästä omien kykyjensä mukaan kokeilemaan ihka aitoja länkkäliikkeitäkin, sillä tämä konkari hoitaa homman kotiin. Tässä on vammaisratsastajalle lännenratsastuksen Mersu.

  Valkoista Paint-prinsessaa kävin katsomassa samansuuntaisilla ajatuksilla. Sillä erotuksella tosin, että olen ennakkoon ajatellut "valkoisen voiman" hyödyntämistä kokeilumahdollisuutena, lännenratsastuksen haisteluna, ja ruskeaa taituria heille, jotka haluavat sukeltaa lännenratsastuksen maailmaan oppimaan mitä se ihan oikeasti on.


  Koska neuvottelut ja käytännön järjestelyt ovat vielä sinettejä vaille valmiita, en tässä kohtaa kerro näistä mahdollisuuksista vielä enempää. Olen kuitenkin saanut molemmilta tahoilta luvan ns. ennakkomarkkinoida näitä kahta aivan mahtavaa hevosystävää.
  Olen aivan uskomattoman kiitollinen siitä, että ihmiset joilla on mahdollisuus lähteä tarjoamaan kokemuksia ja elämyksiä erityisryhmiin kuuluville, lähtevät sitä tekemään!! Tuskin pystyn koskaan ilmaisemaan kiitollisuuden määrää niin kuin sen ajattelen <3

1 kommentti:

  1. Saanen esitellä valkoisen prinsessahevosen omalla nimellään, American Paint Horse, Santos Samba Starlet.

    VastaaPoista