torstai 19. huhtikuuta 2018

AR-ohjat tuplalenkeillä

  Vihdoin paketti Briteistä saapui. Ratsastajat todennäköisesti ovat odottaneet ohjia enemmän kuin minä. Varsinkin Suvi, joka jännitti ehtivätkö ohjat ennen Ypäjä Spring Dressagea, jossa hänellä on ensimmäinen 3-tason startti. Startti on vasta huomenna, joten hyvinhän tässä ehti... *helpotuksenhuokaisu*


    Jacqui Alice Reinsiltä jopa nimikoi ohjat jokaiselle omat narut tilanneille ratsastajille (ilman eri veloitusta). Meikä nimikoi asiakasohjat tietenkin omalla nimellään, joten turha kenenkään nyt niitä varastaa ;) Tunnistamisongelmia tuskin tulisi muutenkaan, koska ohjia on Suomessa tällä hetkellä tasan nämä kappaleet (+yhdet aidot ohjaslenkit itselläni muuten tuunatuissa ohjissa).

  Suvi oli ainoa, jolle tilattiin kankilisäosa ohjiin. Systeemi on siitä hyvä, että sekä nivelillä että kangilla ratsastaessa voi käyttää samoja ohjia. Lisätään vain kankiosa ohjiin ja avot. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Kahdet ohjat samassa paketissa!

                                         (Ohjat pitää vielä rei´ttää lisäosalle)


  Ohjaslenkkejä kaikkiin tilattiin tuplapari, mutta niitä on mahdollista kiinnittää niin monet kuin kokee tarvitsevansa. Systeemi oletettavasti on parempi kokeneille ratsastajille, kuin yksien lenkkien siirtely jatkuvasti. Nimittäin kokeneemman ratsastajan on hieman hankala ratsastaa koko tuntia yksillä ja samoilla lenkeillä. Kisaradasta puhumattakaan. Näillä pystyy esimerkiksi kisaradalle lyömään kolme paria lenkkejä; yksi käyntiosuuteen, yksi ravi-, ja yksi laukkaosuuteen. (Hevonen nimittäin liikkuu eri pituisena kaikissa askellajeissa eikä yksi säätö käy kuin yhteen askellajiin. Paitsi jos haluaa välttämättä ratsastaa laukkaosuutensa pitkällä ohjalla tai vaihtoehtoisesti erittäin matalassa muodossa...)

  Kovaa ajoa ohjille ratsastajat ja laittakaa palautetta toimivuudesta!
  

2 kommenttia:

  1. Mahtaisivatko tuossa hommassa toimia monteohjat? Niitä saa jokaisesta ravipuolen varustekaupasta ja niissä on lenkkejä koko ohjan matkalla. Myös ajo-ohjista on olemassa monilenkkisiä versioita, ne ovat tosi käteviä. :)

    T: myös erityisratsastajien parissa puuhasteleva lukija Anna

    VastaaPoista
  2. Tervehdys! Olen useammaltakin ratsastajalta kuullut palautetta monteohjista, että ovat "kömpelöt", "jäykät", "kankeat". En ole itse koskaan niitä kokeillut (vaikka varustekassista löytyvätkin...), joten vaikea ottaa tuohon kantaa. Pitäis varmaan kokeilla...

    Vähemmän ratsastaneilla varmasti toimivat ihan ok, mutta enemmän ratsastaneilla ei välttämättä paras mahdollinen vaihtoehto. Täytyypä tosiaan kokeilla! Luulisin että tuo "kömpelyys ja jäykkyys" tulee siitä, että on painavampi ohja?

    VastaaPoista