lauantai 28. huhtikuuta 2018

Pekiti-Tirsia Kali

  Jaa niin mikä?!? Vähän samaa itsekin ihmettelin ja tiedonjanoisille lisää löytyy mm. täältä.

  Ihan mielenkiinnosta otin yhden lauantain vapaaksi osallistuakseni otsikossa olevan nimihirviön seminaariin. Vaikka hevosten kanssa harvemmin tulee tilanteita, joissa hevonen hyökkää kimppuun veitsillä ja/tai kepeillä aseistautuneena, niin me kaksijalkaiset osaamme niitä kyllä käyttää... Toivottavasti emme kukaan joudu koskaan niin hengenvaaralliseen tilanteeseen, mutta silti jonkinlainen itsesuojeluvaisto veti osallistumaan seminaariin.

  Varsinkin, kun en ole oikein ehtinyt enkä jaksanut panostaa taekwon-do -harrastukseen tässä yksityisen elinkeinoharjoittajan alkumetreillä. Käyn treeneissä säännöllisen epäsäännöllisesti; joskus voi mennä kolmekin viikkoa ettei naamaa näy tatamilla, joskus (harvoin) olen onnistunut menemään jopa kahdesti viikon aikana. Priorisointi on se, mitä MS-taudin kanssa on saanut kovasti harjoitella ja siinä omalla kohdallani harrastukset putoavat seuraavana pois. Arjen ja töiden jälkeen. Tässä sanaparissa on aivan tarpeeksi ms-tautiselle eivätkä monet selviä edes noista kahdesta! (Jolloin putoaa työkin pois ja jäljelle jää pelkkä arjen kanssa selviytyminen).


  Seminaaripäivä oli mielenkiintoinen ja lähestulkoon kaikki oli itselleni uutta. Veitsiä simuloivat puukepit ja erityisvalmisteiset "veitset", tokikin niitä ihan oikeitakin oli näytille tuotu. Sen enempää en tätä käsittele tässä blogissa, mutta halusin postauksella muistuttaa siitä, että yhäkin elämästä löytyy vielä muutakin kuin hevoset ja työ :) Myös harrastus, vaikka vähän hintsullaan tällä hetkellä onkin.

  Yhäkin sanon, että suosittelen hyvin vahvasti taekwon-doa ratsastusharrastuksen tukemiseen! Se on tehnyt ihmeitä huonontuneella koordinaatiokyvylleni, jota tarvitaan erittäin paljon myös ratsastaessa. Uskon, että tasapaino on myös parantunut. Ja ehkä tärkeinpänä, taekwon-do pitää kehoa joustavampana ja elastisempana. Sitä kannattaa vaalia, koska meillä se heikkenee taviksia nopeammin. Ratsastajan kyky mukautua hevosen liikkeeseen on ratsastuksen A ja O. Valitettavasti monilla se kyky on jo rajoittunut (itseni mukaanlukien), joten pyritään ylläpitämään edes sitä vähää mikä vielä on jäljellä.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti