tiistai 17. huhtikuuta 2018

Tutustumisretkellä issikkamaailmaan

   Otin kevään viimeisen hevoskerhon teemaksi ratsastuksen eri lajit. Halusin tuoda esiin muitakin mahdollisuuksia harrastaa hevosia, kuin perinteisen ratsastuskoulutoiminnan isoilla hevosilla, enkkutyyliin. Kerhossa olemme ehtineet jo tutustua perinteisiin koulu-, este- ja kenttäratsastukseen sekä lisäksi vikellys ja lännenratsastus ovat olleet lähemmässä tarkastelussa. Viime kerralla saatiin briiffaus issikoista ja askellajiratsastuksesta. Eilen käytiin vierailulla issikkatallilla.

   Olen hankkinut vierailevat tähdet kerhoon esittelemään lajeja, joista itselläni ei ole kuin perustieto. Mielestäni se antaa paremman pohjan kerholaisille, kun kertomassa on joku, jolla todella on omakohtaista kokemusta ja paljon tietoa lajista.
  Matkasimme kerholaisten kanssa Ylöjärvelle, Outi Aihkisalon tallille, jossa Outi itse ja apukätensä Kiti avasivat meille issikoiden askellajiratsastusta ihan konkreettisesti esittelemällä ratsain. Lapset pääsivät myös kokeilemaan itse ratsastusta - ja mikä parasta, menemään pätkän matkaa tölttiä! Hurjapäisimmät olisivat halunneet kokeilla islanninhevosten viidettä askellajia passia, mutta siihen tarvitaan jo sen verran enemmän taitoa, että jouduttiin jarruttelemaan intoa ;)

  Minusta hienointa on se, että nyt kerholaiset ovat tehneet jotain mitä itse en! En ole nimittäin oikeastaan koskaan ratsastanut issikalla. Enkä varsinkaan mennyt tölttiä. (Passia olen, mutta virheellisenä liikkumisena nuorella sh-tammalla, joten en varsinaisesti laskisi sitä mukaan. Ratsulla oli koulutusvaiheessa ongelmia ravaamisen kanssa - siirtyi mieluusti passille, josta se haluttiin pois. Alkuvaiheessa silloin tällöin se lipsahti passille liikkuttaessani sitä.)  Opin myös itse muutamia uusia asioita issikoista ja niiden askellajeista, joten vierailu oli ehdottoman opettavainen myös itselleni! Eri lajeihin tutustumisella haluan opettaa myös avoimuutta ja vastaanottavuutta kerholaisille, sekä sitä ettei kaikesta tarvitse itse tietää kaikkea. Aina löytyy joku, joka tietää jotain sellaista, mihin oma tietämys ei riitä.

  Suuret kiitokset Outille, Kitille ja aiemmin Hillalle johdatuksesta issikoiden maailmaan!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti