tiistai 8. elokuuta 2017

Ihana, kaunis Blondi

 (Kuvat on ottanut ihana, suloinen, taitava Maiju https://www.facebook.com/MK.Paradressage/?hc_ref=ARQyG16Qqm-6XzQYfFCt6abkvuAWy6oVlFBG-8PttzdYWYSO-zXzHGUJhddL-w2ypeg
http://maijukristiina.blogspot.fi/)

  Eilen oli oikein kunnon Blondi-päivä. Päivällä ensin hieman kuvauksia asiakkaan kanssa ja iltapäivästä hyvä puomitunti. Jostain syystä mua on aina viehättänyt väriltään voikot hevoset, joten Blondi hivelee silmääkin oikein urakalla.





  Iltapäivällä oli tosiaan mukava yllätys, että Blondin nimi komeili ratsulistassakin. Vaikka vielä ei irti maasta olevien tikkujen yli päästykään, niin ihan tarpeeksi töitä oli pelkillä maapuomeillakin! Blondi on tasainen, varma, luotettava. Sen kanssa on helppo siirtyä pois omalta mukavuusalueelta. Sitä tuo estehyppelöiden harrastaminen nimittäin meikäläiseltä vaatii. Pienenä kontrollifriikkinä, ohjat omissa käsissä -tyyppinä mun on ihan hirveän vaikeata lähteä tilanteeseen, kun en enää tiedä mitä tapahtuu. Esteratsastuksessa käy juuri niin. Olen aikaisemminkin maininnut, etten enää hahmota etäisyyksiä niin kuin ennen, joten kolme askelta ennen estettä mulle iskee hirveä paniikki, kun en tiedä mihin hevonen on tulossa. Sen sijaan, että jäisin rauhassa odottamaan (mikä siis pitäisi tehdä! Ja näillä korkeuksilla nämä varmat hevoset varmasti hoitavat minut esteen yli, vaikka jättäisin ne täysin yksin tehtävässä), jostain selkärangasta tulee ponityrkkäys eteen (varmaankin jäänne ponivuosilta). Pyh!



 Jossain vaiheessa tuntia Blondi käynnistyy. Kuin nappia painamalla se alkaa liikkua itse eteen jopa niin paljon, ettei tarvitse itse kuin pysyä kyydissä mukana. Se moodi ei välttämättä kestä kauaa, mutta jossain vaiheessa tuntia se on toistaiseksi joka kerta tapahtunut, ja silloin ratsastaminen on taas hetken helppoa ja kevyttä. Mun on pakko tunnustaa, että tykkään Blondista hevosena ihan hirveästi! Se jopa näyttää kohonneen mun kaikkien aikojen TOP 10 -listalle. Ja se on silloin paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit