torstai 31. elokuuta 2017

PT TKD

  Erittäin silmiä avaava kokemus osallistua taekwon-do -treeneihin pyörätuolilla! En olisi uskonut kuinka paljon tuolissa istuminen muuttaa pelkkää kropan käyttöä :O Itsellä se vaikutti myös koordinaatioon negatiivisesti, vaikka järjellä sitä ajattelisi, että on helpompi kontrolloida kahta raajaa kuin neljää raajaa. Ihmisen keho on (näköjään) todellakin kokonaisuus!   Mun mielestä on tärkeää kokeilla itse, jotta pystyy yhtään hyppäämään toisen kenkiin. Asiat eivät välttämättä (ja useimmiten) ole niin, kuin niiden ajattelee olevan. Kyra kirjoitti aikanaan "Ratsastuksen taito"-kirjassaan, että on parempi antaa ihmisen maistaa mansikkahilloa, kuin yrittää selittää miltä se maistuu. Tämä pysäytti jo silloin nuoren naisen pohtimaan asiaa, mutta vasta MS-diagnoosin myötä olen oppinut ottamaan tuota neuvoa käyttöön. Tästä syystä käytän itse mielummin mallintamista työssäni, kuin yritän pelkästään selittää asiaa. Uskon, että näytettynä - selitettynä - kokeiltuna oppiminen tuottaa parhaan tuloksen ;)

  Ja teille, jotka heti huolestuitte pyörätuolista. Olen ihan kunnossa. Vaikka eilen oli huonompi päivä ja meinasin skipata treenit sen vuoksi kokonaan, keksin kuitenkin kääntää huonon päivän mielummin kokemukseksi kuin tappioksi. Ja oli tuolle pari muutakin syytä, mutta ne eivät liity omaan fyysiseen kuntooni.

5 kommenttia:

 1. En varsinaisesti keksi miten tuo edes voi onnistua pt:lla.

  VastaaPoista
 2. Ihan kaikki ei onnistukaan. Tai siis en ole VIELÄ keksinyt kuinka ne saisi onnistumaan ;) Mutta käsitekniikat onnistuu erittäinkin hyvin ja itsepuolustus on mun mielestä kehittämisen ja miettimisen arvoinen osa-alue!!

  VastaaPoista
 3. Suurmestari Hwang on vetänyt kursseja vammaisille ja myös pyörätuolissa istuville eli kyllä se onnistuu🙂

  VastaaPoista
 4. Hyvä Heidi! Tolla asenteella tapahtuu :-)
  Pyörätuolista tehtävät IP-tekniikat pitäisi toimia muutenkin istuma-asennosta. Eiköhän kokeilla kaikille.

  VastaaPoista