lauantai 1. elokuuta 2015

Blogi auki

  Tällä postauksella avaan virallisesti tämän blogin. Blogin, joka keskittyy vammaisratsastukseen. Sekä omaani, että muiden vammaisten ihmisten.

  Minäkin olen vammainen, kuten voit sivupalkista oikealta lukea kohdasta "Minä". Mutta päällepäin et minusta sitä huomaa. (Itseasiassa en pidä koko vammainen-sanasta, koska en koe olevani millään lailla vammainen, vaikka esim. Kela minut sellaiseksi lukeekin, ja olen myös oikeutettu käyttämään kaupunkini vammaispalvelua.) Se saattaa tulla jopa yllätyksenä keskustelussa. Haluan kuitenkin tuoda tämän julki vähentääkseni vammaisiin kohdistuvaa leimaamista. Noloa tunnustaa, että teini-iässä minulla(kin?) oli se käsitys, että vammainen tarkoittaa jalka vinossa, käsi vääntynyt, pyörätuolissa olevaa ihan ding-dong -ihmistä. Arjessa kuitenkin kohtaat tietämättäsi useitakin vammaisiksi luokiteltavia (ihan KELAn virallisesti vammaiseksi luokittelevia) henkilöitä, jotka eivät näytä vammaiselta tai kuulosta vammaiselta.


  Vammaisuuden asteesta riippumatta, heitä on myös tallilla. Tai ainakin toivoisin, että heitä olisi enemmän tallilla! Ja se on yksi blogini pyrkimyksistä. Rohkaista erityisiä ihmisiä jalkautumaan talliyhteisöön. Mahdollisesti onnettomuuden seurauksena vammautuneita aikaisempia ratsastajia jatkamaan harrastusta, mikäli se vamman puitteissa on mahdollista. Ja se hyvin monesti on mahdollista oikeilla apuvälineillä ja oikeissa olosuhteissa. Jotkut pärjäävät jopa tavisten ryhmissä. Ja hevosiin kuuluu muutakin kuin ratsastus. Jos ratsastaminen ei onnistu, voi ajaa kärryillä. Jollei sekään onnistu, voi osallistua tallitoimiin itselle sopivalla tavalla. Meillä on ollut asiakkaita, jotka istuvat pyörätuolissa hevosen vieressä kuuntelemassa, haistelemassa ja tunnustelemassa hevosta.

  Blogini on nimetty Horse Magiciksi. Ihan siitä syystä, että olen itse saanut useasti todistaa sitä taianomaista voimaa, mikä hevosista lähtee. Kuinka ne vaikuttavat, mitä ne saavat aikaan. Se muutos, mikä asiakkaassa on tullessa ja lähtiessä, on jotain uskomatonta. Koen olevani etuoikeutettu päästessäni näkemään tuota muutosta.


 Toivottavasti pääsen opiskelemaan vammaisratsastuksen ohjaajaksi ja saisin tehdä tästä itselleni ammatin. Sivupalkissa on myös linkki Harmoniatallin sivuille, jossa olen suorittanut 6kk työkokeilua erityisratsastajien parissa. Mikäli ovet koulutukseen aukeavat, suoritan opiskeluiden ajan työharjoittelua Harmoniassa.



                                                  (Kuvassa toinen omista lapsistani)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista

Suositut tekstit