tiistai 16. toukokuuta 2017

Eka ratsitunti

  Ihan sikasiistiä olla takas geimeissä! Mulle oli laitettu taas Blondi-heppa (http://hmwithhm.blogspot.fi/2017/01/ratsitunti-niihama-riding.html) ja oikeastaan se oli helkkarin hyvä valinta tälle päivälle. Blondin kanssa tuntee heti olonsa turvalliseksi.


  Päästiin tyrkkäämään kouluaitoihin ja vielä pitkälle radalle. Blondi oli ollut edellisellä tunnilla. joten se oli valmiiksi verkattu. Keli oli inansa haastava (ensimmäiset lämpimät, jotka on mulle vaikeita).

  Heti alkuun on pakko käsitellä ehkä yksi tunnin paras asia; No Shout (http://www.noshout.fi/). Tämä oli mun ensimmäinen ratsitunti ikinä kyseisen vempeleen kanssa ja hyödyin siitä todella paljon! Alkuun nimittäin vähän epäilytti, kun neljä opettajaa samanaikaisesti kailottaa vierekkäin. Saatat muistaa, että mun on todella vaikea keskittyä kun hälyä ja melua on liikaa.


  Jotenkin kuuloke korvassa vei kaiken huomion, eikä taustamöly häirinnyt lainkaan. Jossain välikäynneissä saattoi huomio hetkeksi karata johonkin, mitä joku toinen opettaja juuri silloin sanoi, mutta ei muuten. Todella positiivinen kokemus!

  Ehkä toiseksi paras asia oli se, että tunsin itseni lämpimästi tervetulleeksi. Joka taholta.

  Tunnin aiheena oli vastalaukka A:1 -tapaan. Eli täyskaarto (kouluohjelmassa kulmankatkaisu, mutta me tehtiin täyskaartona pitkän sivun lopussa) ja puoliympyrä perään vastalaukassa. Laukka pyöri tällä kertaa Blondin kanssa rutkasti paremmin - viimeksihän mainitsin alussa jopa nelitahtiselta tuntuvasta. Toki se kokeili mua useampaan otteeseen ja alkutunnista meinasi jopa pieni epätoivo iskeä, kun tuntui, että mitä enemmän pyytää sitä enemmän hidastaa. No, fiksu tuntipuksuhan ei tee kuin sen mitä on ihan pakko, joten kyllä saakin vähän kokeilla :)

  Jos Blondille saisi reilusti enemmän omaa moottoria, niin luulen, että saisin siitä muutaman(kymmenen tai sadan) ratsastuskerran jälkeen kiinni sen verran, että sitä voisi ajatella jopa starttikaveriksi. Tällä hetkellä se on kuitenkin sen verran tahmea, että mun energiat menee sen eteenpäin puskemiseen ja kaikki muu jää toissijaiseksi. Palaute tunnista kuitenkin oli, että ratsastin tarmokkaasti ja tehokkaasti sekä onnistuin kuulemma motivoimaan hyvin Blondia liikkumaan. Puolet tunnista ratsastin "puolikkaalla jalustimella" kun onnistuin katkaisemaan turvajalustimen kumilenkin kesken tunnin.

  Tunnista jäi mukava fiilis ja menen tänään innolla uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti