tiistai 23. toukokuuta 2017

Novo

  Eilen omalle ratsitunnille meno oli täys katastrofi! Minä en ole oikeastaan koskaan myöhässä ja varaan aina aikaa reilusti ehtiäkseni perille. Eilen kuitenkin suljetun tunnelin ja kello 16 ruuhkan vuoksi matka kotoa Niihamaan kesti lähes kaksi tuntia (normaalisti 20-30min)!! Ehdin siis omalle tunnilleni niin, että tehokasta ratsastusaikaa oli jäljellä 2 minuuttia... Blondi oli uskollisesti odotellut mua kentällä koko tunnin ja jatkoi siitä sujuvasti seuraavalle ratsastajalle.

  Sain kuitenkin mahdollisuuden mennä seuraavan tunnin mukaan Novolla.


  Sinimäinen olemus, tallusteli rauhakseen nivelet naksuen kohti meidän tuntiuraa, joten meikähän oli heti ihan liekeissä että nyt on hyvä ratsu :D Ja Novo oli ihan peruskiva tuntipuksu, muttei varsinaisesti Sini II, jota hiljaa mielessäni toivoin. Novo oli reippaampi kuin Blondi, joten siitä pisteet kotiin. Tosin se energia mikä säästyi eteenpäin ratsastuksessa otettiin takaisin askellajien haastavuudessa, joten siltä osin tilanne + - 0 (plusmiinus nolla). Novolla oli itselleni erittäin epämukava töksähtävä ja kulmikas ravi, ja ylöspäin isosti suuntautuva laukka. Ai niin, mainitsinko jo, että mentiin taas ilman jalustimia...?

  Laukka oli siitä jännä, että se suuntautui tosiaan isosti ylös muttei isosti eteen. Se heitti siis joka askeleella maata kiertävälle radalle. Vähän kuin huvipuistolaite; kädet vaan ylös ja kiljumaan :D Joko kauhusta tai euforiasta. Tässä tapauksessa kauhusta...

         (http://www.themeparkreview.com/parks/photo.php?linkid=10971&pageid=35&pageno=5)

  Oli pakko ottaa jalkkarit henkiseksi turvaksi jalkaan laukkatyöskentelyn ajaksi. Tunnilla tehtiin pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, sekä siirrettiin laukassa hevosta sivusuuntaan pohkeenväistömäisesti. Vaikka Novo oli täysin uusi tuttavuus, niin aloin lopputunnista pikkuisen hoksaamaan kuinka se toimii ja väliin tuli ihan kohtuullisiakin lyhyitä pätkiä. Niinkuin sanoin, ihan peruskiva hevonen, muttei muuten mulle sopivin mahdollinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti