maanantai 15. toukokuuta 2017

Puuliiton koulutus

  Äitienpäiväviikonlopun vietin Tampereella Puuliiton ja Voionmaan koulutuskeskuksen järjestämässä "Esiintymistaito järjestötyössä" -koulutuksessa. Aloite koulutukseen lähtemisestä tuli isännältä, ja aikani mietittyäni hoksasin, miksi sinne kannattaa mennä:

1. Hyödyttää meneillään olevaa kokemusasiantuntijakoulutusta

2. Olen aina inhonnut julkista esiintymistä ja kaiken keskipisteenä olemista, mutta joutunen sitä jatkossa jonkin verran tekemään

3. Vahvistaa omaa minäkuvaa ja itsetuntoa

(4. Irtiotto arjesta hotellimajoituksineen ja ruokailuineen)

  Ja todellakin kannatti mennä! Ei viikonlopun aikana ihmeitä tehdä, mutta sain työkaluja omaan pakkiin ja vahvistuksen siitä, etten ainakaan ihan umpisurkea ole. Erityisesti omaa itsetuntoa vahvisti lyhyt harjoituspuhe, jonka valmistelemiseen oli aikaa hulppeat 10 minuuttia... Paniikissa valitsin itselle tutun aiheen "Hevosen käyttö liikuntavammaisen kuntoutumisessa" ja onnistuin ilmeisesti poimimaan sinne juuri oikeita asioita palautteen perusteella. Erityisesti ilmeisesti kolahti aloitus, josta kouluttaja oli kirjoittanut ylös "s****nan kova* :D Pitääkin tallettaa se ylös, jos tulee käyttöä joskus toistekin.  Nyt kun koko viikonloppu on jankattu jännittämisestä, niin saa oikein luvan kanssa jännittää tämän päivän ratsastustuntia. Uusi hevonen, uusi opettaja, uudet tavat. Ratsastan kaksi kertaa viikossa - maanantaisin ja tiistaisin. Toukokuun ajan ratsastan molemmat tunnit Eerika Pekkarisen tunneilla (ilmeisesti aikalailla koulupainotteisesti mennään?) ja kesäkuun alusta juhannukseen toinen tunneista vaihtuu Tyttelin tunniksi. Kesänkin tunnit on pääsääntöisesti jo sovittu, mutta jotain lisäystä sinne vielä tulee, joten palailen niihin myöhemmin. Sovittiin, että aluksi kierrätetään hevosia, josko sieltä löytyisi joku hyvä "tinder-match" mulle ajatellen harjoituskilpailustartteja. Hevoset eivät siis ole yhtään tuttuja ennestään, joten kaikkien kanssa lähdetään ihan nollatasolta liikkeelle.

  Ja vaikka vähän jänskättää, niin pääsääntöisesti on hemmetin kiva palata takaisin ratsastustunneille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti